torsdag 30 april 2009

Mallis imorgon






Imorgon åker jag och Peter till Mallorca. Det skall bli väldigt skönt att komma iväg lite. Josse var här igår och vi gick igenom allt, hon skall bo här och ta hand om djuren. Skönt att det är nån som bor här tycker jag, och inte bara kommer hit och fodrar. Allra helst nu när vi har Lilla Prinsessan.

Lilla prinsessan har lärt sig att bli ledd i grimma och grimskaft. Hon är otroligt duktig och lär sig fortare än kvickt. I tisdags när hon var en vecka gammal satte vi på henne grimma för första gången, och idag så leder vi henne i princip helt problemfritt (under förutsättning att mamma går före, förvisso) Och hon äter betfor. Dom blir stora så fort... Rätt som det är så är hon trotsig tonåring, hua...

Saffe och Madde blev behandlade av eguiterapeuten igår. Hon var väldigt nöjd med Saffe och sa att han var så jämn och fin nu. Fick några stretchövningar att göra, annars var det i princip inga probs. Gallan/ knölen på höger fram trodde hon kunde komma från bogen, att han inte fick riktigt bra cirkulation i benet. men vi hoppas att det är åtgätrdat nu och att gallan snart försvinner.
Madde var stel i hela överlinjen och lite sånt, så hon skall behandlas igen om två veckor. Hon fick ingen akupunktur eftersom hon är galen :-)

Jag har faktiskt inte tid att sitta här egentligen. Måste bara tilllägga att jag råkade se en stund på tv-programmet Grannfejden. HerreGud, det töntigaste jag sett. Fåntrattar.

Lev väl. Jag skall (inte) tänka på er när vi är på Mallorca och har det bra.

.

lördag 25 april 2009

Vem har tid med annat?

Borde förstås dammsuga, vattna blommor, baka bröd, jaga sponsorer... Men vem har lust med det när man har en sån här söt liten sak i hagen utanför fönstret?

tisdag 21 april 2009

Äntligen fölunge!





Ca 2,5 veckor senare än beräknat kom lilla fölet. Grannen ringde mig på jobbet och sa att Omega höll på att föla så jag ilade hem och hann precis! Fick se fölungen dunsa i marken när Omega reste sig upp. Fick ta in de andra tre puckona som var SUPERnyfikna och gjorde Omega galen.

Lillan (det är ett sto alltså) blev torkad av mig och sin mamma, jag fick trassla ut benen ur efterbörden och till sist kom hon upp på benen. Efter mycket om och men så kunde hon börja dia. Det är inte så lätt att hitta tutten som man kan tro! :-)

När Peter kom hem så tog vi in dem och ut de andra tre. Så nu står dom inne och vilar sig och har det skönt. Omega var vrålhungrig och hade fått en massa mat i hagen som var slut och högg genast in på det i krubban. Det är nog rätt jobbigt att föda...
Lillan blev helt slut av allt stohej och somnade. Hon är så SÖT!

lördag 18 april 2009

Vilken besvikelse...

Årets första tävling: Inställd. Underbara Hoburgsritten är inställd i år för det var bara 6 st anmälda till tre klasser. Jag är så ledsen och besviken... Detta innebär att det inte är nån distanstävling på Gotland förren den 25/7 då det är "min" tävling, och det ser ju inte direkt ut som att jag kommer att få rida den heller. Jävla helvetes förbannade töntmänniskor på denna ö. Jag satt och räknade efter vilka jag kände som rider distans på Gotland och det är fler än 6? Vad har hänt med er?! Glömt bort att träna/anmäla eller har ni blivit lata eller är alla hästar sjuka på en gång? I vilket fall som helst så var detta jättetråkigt.

Jag funderade så sent som igår, alltså redan innan jag fick veta att Hoburgsritten är inställd, på distansens överlevnad på Gotland. Det ser ju ganska mörkt ut måste jag säga. Det kostar skjortan att anordna tävling eftersom jordbruksverket har mysko regler om veterinärernas arvode och det finns ingen distansdomare på Gotland så det måste man fixa en från fastlandet. Dom är jättesnälla och tar inget betalt men det är ju ändå resa och boende...
Det "går inte" att anordna t.ex. klubbtävlingar i distans. För du får inte kalla det tävling om du inte har veterinär och domare... Då är det bara träningsritter som gäller och det är långt ifrån samma sak. Folk vill ha rosetter och lite tävlingskänsla! Vet inte hur vi ska kunna lösa detta, men jag får jobba på.

Och är det nån mer förutom Travronden som vill sponsra WRK:s tävling i distansritt så går det lixom bra.

Inget föl har det kommit heller.

Och jag sålde min bomfria till Johanna. Klarade inte av den. men hon älskade den så då är väl allt bra då. Synd att hon inte kommer att få använda den i nån distanstävling bara.

.

onsdag 15 april 2009

Älska Travronden!

Jag har fått min första sponsor! Ja, inte min personliga (tyvärr), men första sponsorn till tävlingen. Nämligen...:Travronden! I love. Alltid sagt att det är en eminent tidning. Jag blev så glad, så glad, för det var faktiskt ganska oväntat. :-)

Idag har jag varit ledig/sjuk. Inte mått så bra (magsjuk igår och idag) men valde att ta kompledigt för att va sjuk är fan inte billigt. (Tycker fortfarande att vi inom barnomsorgen borde vara karensbefriade)
På eftermiddagen började jag iallafall må bättre, så då fick jag en del gjort, skönt. Och nu ikväll så var Saffe och jag med Peter och Madde på en tur. Saffe skötte sig bra! Hans benlinda gick av så vi fick stanna och då sa jag åt peter att fortsätta med Madde för att ha lite psykträning med vinnarskallen (Saffe) och han var så duktig. Han stod stilla när jag fixade med lindan och när jag satt upp och sen kunde han skritta så fint fastän M & P var på väg bort. Sen fick han trava och då blev det lite för jobbigt så då började han galoppera men det var ok. Kul att han kan samla sig mellan varven! På hemvägen skulle vi förbi MONSTRENA (korna, för oss andra) men Saffe spelade tuff inför Madde och gick helt enkelt ner i åkern helt lugnt. Inte för att han var rädd för korna i hagen, nejdå, utan för att han... Ville styrketräna lite, helt enkelt...

Inatt blir det bergis föl. *hoppas* För när jag skulle ta in Saffe idag så fick han dårspel och skenade runt i hagen i ca 10 min och fick då med sig både gamle Nalle och gravida Omega (Madde var redan inne men hon blev ganska upprörd hon oxå)Så det kanske satte igång det hela, vi får väl se...

Måste avsluta med några rader om Stephen King. Läste häromdagen ut hans senaste "Duma Key". Shit, den karln kan skriva! Men... Var får han allt ifrån? Det är ju inte direkt verklighetsbaserat. Hoppas jag. Jag har läst många King och detta var en av de bästa. Jag försökte göra en "tio-i-topp" men det är omöjligt för det är så många som är så bra! Så jag fick göra en "tio-i-topp-utan-inbördes-ordning-lista". Den ser ut såhär:

* Pestens tid (Långa versionen är bäst)
* Sömnlös
* Duma Key
* Talismanen/ Det svarta huset (En serie i två delar)
* Den gröna milen
* Flickan som älskade Tom Gordon
* Desperation
* Rasande Rose
* Det mörka tornet - serien (Bara läst tre men...)
* Köplust
* Drömfångare
* Eldfödd

Ok det blev tolv men då förstår ni... Hade kunnat fortsätta ett tag till. Kort sagt: Jag gillar Stephen King. Det är nästan makabert att gilla sånt.

.

lördag 11 april 2009

Ve och fasa!


Korna är utsläppta igen! När Saffe och jag skulle gå bort till ridbanan idag så insåg vi (Alltså Saffe) att nu är det kört. Grannen har släppt ut några kor som har fått kalvar. Och just när vi skulle gå förbi så fällde dom ut huggtänderna och tänkte äta upp Saffe.

Suck.

När ridturen börjar på det sättet så kan man nästan gå hem igen, för har han väl börjat jaga upp sig... Sen var han rädd för bilar, barn, kläder som hängde på tork, hundar, ensilagebalar, vattenpölar, sin egen skugga... Jag försökte verkligen tala om för honom, för ungefär 2000:ende gången, att KOR ÄR INTE FARLIGA! För det första är det ett staket mellan dem och oss. För det andra så kan Saffe springa ifrån dem om han så är halt på alla fyra. För det tredje så har korna inte det minsta intresse av att ens smaka på Saffe. Men han fattar inte.

När vi väl kom bort till ridbanan så var det ju ett tag sen vi var där, så han hade hunnit glömma bort alla läskiga saker som finns där, så nu kunde han ju va rädd för dem igen. Jippi. Traktor, bil, hästar, fodersilosar, hundar, vattenpölar... ja, ni vet. Men när jag fick honom att arbeta och koncentrera sig så gick det RIKTIGT BRA! Däremellan gick det inte fullt så bra, men jag väljer att inte tänka så mkt på det... Han var FIN i formen (Vilken hals han har fått... Snyggo) och jämn i gångarterna och ganska lösgjord. (Sen såg han en plastbit eller nåt och blev spänd i nåt varv, men sen gick det igen... ) Men jag tror tyvärr ändå att det bra inte uppväger det dåliga idag. Eller kanske. Vi får se, jag får sova på saken.

Och nej, ingen fölunge ännu.

Och vet ni nån som vill sponsra WRK:s (eller som vi brukar kalla den: "min" tävling) tävlling i distansritt i sommar så går det bra att höra av sig till mig. Vi (jag) tar tacksamt emot både pengar (ja, tack) och hederspriser. Vill du ställa upp som funktionär så skall jag älska dig för evigt. (Nåja...)

.

lördag 4 april 2009

Äntligen!





Vår! Sol, värme, blåsippor! Trädgårdfix, rida utan jacka, hästarna fäller... Äntligen, äntligen här. Den tog tid på sig i år, våren.

Hästarna fick gå utan täcke i hagen idag. Dom rullade sig ganska mkt, utom Omega, hon är lite för tjock :-) Borstade dem alla, Saffe och Omega fick faktiskt av sig jättemycket redan idag, känns skönt.




Red Nalle när Peter körde Madde. Madde höll på att ramla omkull och knäckte käken, tror hon trampade på en sten. Kollade hennes ben nu ikväll igen, verkade dock inte som att det var några större fel. Inte ens några mindre kunde jag hitta.
Nalle fick prova bomlösa sadeln idag. Jag vet inte. Har ju köpt pad som skall höra ihop med sadeln men antingen så är jag dum i huvudet (inte troligt) eller så är det ett konstruktionsfel (mer troligt). För inte fan kan det vara MENINGEN att det skall sitta ett metallspänne UNDER sadeln? På manken dessutom... Alltså sadeln är orotligt skön att sitta (dunkudde) men jag kan inte slappna av eftersom det känns som att den trycker på manken. Och det är faktiskt inte bara för att det är ett metallspänne där, men det gör ju inte saken bättre.

Saffe fick oxå gå med bomlösa idag, tänkte att det kanske bara är jag som skall vänja mig? För jag har ju tyckt att den sitter löst, att jag åker hit och dit uppe på hästryggen, och tar hästen ett snedsteg så åker jag och sadeln ner på sidan. Det är inte så bra, eftersom det är meningen att man skall sitta mitt över hästen, för er som inte visste. Men iallafall. På Nalle är det inga större problem eftersom han går Rakt Fram utan bråk. Saffe däremot - kan hända både det ena och det andra.
Först tyckte jag att sadeln gled bakåt, trots att jag dragit så hästen nästan inte kunde andas. Sen insåg jag att det inte var sadeln utan paden som gled eftersom jag inte använt spännet (under sadeln ni vet) att fästa den med. Jävla skit. Men sen så gjorde Saffe faktiskt en av sina fladderiflax och det gick hur bra som helst, nästan. Både jag och sadeln satt kvar (inte som gjutna, men dock). Däremot så känns det som att jag är väldigt långt från hästen... Lite svårt att förklara, men ni som fattar fattar och ni som inte fattar... ja, lev i ovisshet eller kom hit och provrid.
Den skall få några chanser till innan jag säljer den till Johanna.

Fixade en massa i trädgården idag oxå. Det är så skönt med fint väder, man vill aldrig gå in. Tog bort en massa trams från rabatterna, räfsade löv, plockade lite blommor...
Vi satt och solade/fikade på framtrappan idag oxå, det var supervarmt och skönt. Säger det igen; Äntligen!

Min lilla kisse som bor hos mamma och pappa har blivit steriliserad idag. Hoppas hon mår bra.


.