onsdag 29 juli 2009

Vi kan!

Saffe och jag var borta hos Bondessons och lånade deras hinder ikväll. Peter var med som hinderbyggare samt fotograf. Tyvärr orkade han inte stå upp så det är en eltråd mitt på varje bild men det är sånt man får ta :-)
Saffe var jätteduktig, bara typ tre knasiga språng innan han hittade sig själv och sina ben. Vi hoppade faktiskt 70 cm! Vi är typ bäst. Erling sa att vi behöver rutin (nähä?) och bara hoppa många språng lixom, så nu ikväll så hoppade vi mest fram och tillbaka och såg till att komma rätt på hindrena och i en bra takt ni vet. Saffe stannade inte en enda gång och jag höll inte på att ramla av en enda gång heller. Över lag ganska bra, alltså!






Har börjat träna med Parodie nu oxå. Borstat och lyft ben har jag ju hållt på med ett tag nu, men de tre sista kvällarna har hon fått ha träns på sig i boxen, och igår och idag longerade jag henne i skritt. Hon är MKT duktig och tycker det är mysigt med uppmärksamhet. Lillan tycker mest att det är mysigt att bli kliad och så, inte att bli ledd och svänga och såna saker. Men visst är hon söt i keps? :-)


måndag 27 juli 2009

Snart semester

Saffe och jag är (såklart) vänner igen. På långritten i lördags gick han såklart supertopppen okej.

I övrigt - tre dagar kvar att jobba innan semestern!


Saffe vilar ut efter jobbig tur i fredags...



Parodie Royale


Lillan är trött


Lillan är nyfiken.


Saffe och Madde solar sig.

fredag 24 juli 2009

Byta hobby?

Ikväll har jag varit så förbannad på Saffe som jag inte tror att jag har varit nån gång. Och tro mig, jag har varit ganska arg på honom under årens lopp... Men ikväll lyckades han skrämma mig lite, nåt som jag faktiskt inte tror har hänt förut.
Vi skulle ge oss ut på en mysig liten skrittrunda, det var ju hoppträning i onsdags och så långritt imorgon, så bara en lugn tur, lixom. Börjar ju bra såklart, sen får han syn på.... Kor. Ca 800 meter bort och på väg IFRÅN oss. Jaja, tänker jag, han slappnar väl av igen när han märker att dom inte kommer närmare. HAHA. Han fick ett sånt totalt psykbryt, jag var på väg av ett par gånger, och jag är ändå ganska van. Han var totalt okontaktbar i i 15 min, bara flaxade och studsade omkring på en åker (förlåt snälla bonden) som värsta psykopaten, det spelade ingen roll vad jag gjorde. När jag höll på att ramla av för tredje gången övergick rädslan i ilska och jag drämde till honom allt vad jag hade (ganska hårt för man blir stark när man är arg/rädd). Då blev han lite förvånad och stannade upp en millisekund så jag fick tillbaka balansen, sen var det fullt ös igen, men nu var jag som sagt mest förbannad. Trots detta så var Saffe den lilla älsklingen ÄNDÅ mest rädd för korna som nu inte ens syntes. Ja jävlar i helvete vad förbannad jag var. Jag fick till slut kontroll (någotsånär) och tvingade honom att gå fram och tillbaka på vägen tre gånger (i passage. Vi snackar dressyr högre skolan) och sen försökte vi fortsätta vår färd. HAHA fucking HA igen. Långt borta i fjärran fick Saffe syn på en liten kosvans och så var det kört igen. Hade jag haft möjlighet hade jag åkt till Farmek med en gång. Hoppade fram som en jävla groda på vägen och ner i diket och fram och tillbaka och upp och ner och ut och in. Frågade mig själv hur FAN jag tänkte när jag gav bort söta rara Lilja och behöll ett psykfall?!?
Fick till slut tillbaka liiiite kontroll igen och höll honom stenhårt på tygeln (han är oxå ganska stark när han sätter den sidan till) och spikrak på vägen. Med korna bakom oss började Saffe så smått att inse att hans matte kanske inte var 100 % nöjd med honom. Däremot hade han såklart ingen aaaaaaning om varför? Han som är så gullig?
Skitförbannad på det jävla stolpskottet till häst som jag var så bestämde jag mig för att vi INTE skulle gå hem, utan han skulle få gå några varv på tygeln på en åker eftersom han nu tydligen hade så förbannat med energi. Saffe sköter sig naturligtvis EXEMPLARISKT så jag blir tvungen att klappa honom fastän jag inte vill. Vi skrittar hem och allt är frid och fröjd.
Till saken hör att i början på veckan gick vi förbi just exakt samma koskrällen och dom stod ungefär 20 meter ifrån oss då men Saffe var inte rädd, nejdå, inte han inte, han har väl aldrig varit rädd för kor? Han är inte riktigt konsekvent.

Och i onsdags på hoppträningen - lysande. Det var svåra övningar men det gick så bra såååå och Saffe var världens bästa häst. Jag har lugnat ner mig lite nu, men om nån lägger ett bud så är det inte alls omöjligt att ni får köpa honom.
Ååååh, jag var sådär arg så jag nästan inte ens ville sköta om honom när vi kom tillbaka till stallet. Men det gjorde jag såklart. Borstade, klappade och smetade ben med Swede Clay. Och det skall han vara JÄVLIGT tacksam för!

Lilla Ariel är iallafall en som sköter sig bra. Hon är 130 cm i mankhöjd nu ungefär. Hon är 5 veckor. KOmmer bli en ståtlig tös det där, precis som sin mamma. Försöker att fixa med både henne och Parodie varje kväll, och att Ariel gillar det behöver ingen tveka om, och jag tror att även Parodie tycker det är ok. Blir nog hästar av dem där båda oxå vad det lider.

Nalle och Omega går på betet och blir inte magrare direkt. (Det blir däremot jag, förresten. Eller iallafall så hoppas jag det för jag cyklar upp till dem varje dag = 9 km) Det var SJUKT mkt flugor där uppe så dom fick på sina flughuvor idag fastän ingen av dem egentligen gillar dem. Men, som jag sa till Nalle; ni gillar inte ögoninflammation heller va?

Madde får nog ingen mat av Hasse. :-) Närå, skojar bara. Men vi var och hälsade på henne igår, och på den vecka som gått sen jag såg henne sist har hon förvandlats från tjockis till nåt som börjar likna tävlingshäst igen. Hoppas nu bara att hon springer oxå. Det kan ju vara lite si och så med det...

Mhm, dags att gå ut och ta in de två snälla hästarna samt psykopaten. Han skall få mat han oxå, jag lovar.

.

måndag 20 juli 2009

Motion

Jaja, jag vet, evigheter sen jag skrev. Har fått en reprimand av svärfar för att jag bloggar för lite så jag skall bättra mig ;-)

Idag cyklade jag till jobbet. För er som inte vet det så blir det 28 km fram och tillbaka och naturligtvis så var det motvind åt alla håll. Som vanligt när man cyklar, alltså. Om det inte regnar så blir det nog samma visa imorgon.

Saffe har varit jättehalt. Nu är han frisk igen, men fick vila och gå med stödbandage och allt möjligt. Sur-Stina (Parodie alltså) anföll honom när han skulle gå in i sin box så han fick ont i benet. Vet inte om han slog benet i väggen, vrickade sig eller halkade, det gick så himla fort. Men så stod han på tre ben i två dagar iallafall, småhaltade i en dag och var sen ohalt. Fick vila i nio dagar men nu är han på gång igen, lika pigg som vanligt. Och igår var han rädd för kor igen, men vi skyller det på överskottsenergi sålänge. Idag kom vi inte nära några kor så allt var frid och fröjd. Nu går han tillsammans med Parodie och Ariel (allt går bra så länge Parodie är mellan honom och Ariel) för Nalle har åkt tillbaka till betet med Omega.

Omega ja... Nu får vi se om hon är dräktig. Vi skall kolla henne när vi kommer tillbaka från London, så håll tummarna. Är hon inte dräktig nu så väntar vi tills nästa år, det blir så sent annars.
Nalle var lycklig över att få komma hem och få gå med Saffe i nästan två veckor. Jag red honom nästan varannan dag och första dagen var han galen, sen lugnade det ner sig :-) Åldern hann ifatt honom eller nåt sånt.

Har borstat Parodie ikväll. Hon är ju inte så mycket hanterad hos sin förra ägare, så det är lite pyssel. Borstade med piggborste och vanlig borste och kammade man och svans. Vilken svans hon har! Typ tre gånger Saffes... Hon tyckte det var lite skumt men nog ganska mysigt ändå för hon stod stilla och jag fick borsta både ben och mage. Ariel däremot anser att hon är världens medelpunkt och att det är ganska onödigt att hålla på med något annat än att klia och kela med henne. Så jag fick borsta henne lite oxå mellan varven, annars fick jag inte vara ifred. Hon är så söt!

Annars är det full fart som vanligt. Jobbar denna vecka och nästa (suck) sen är det semester. Har hunnit med ganska mkt här hemma dock. Målat stalldörrar (nu håller jag på med garagedörrar), planterat syrenhäck, städat bilen (görs inte så ofta...) styrt upp rabatter och det en massa annat. När det blir semester skall allt vara klart så jag bara kan slappa :-)

Förra lördagen hade vår granne 50-årsfest. Det är kanske 300 meter hem till dem så vi cyklade. Det var en himla rolig fest med god mat och trevliga människor och jag värvade några till distansen och på hemvägen cyklade Peter omkull två gånger... Say no more.
På söndagen kom hästtandläkaren Palle. Tur att hästarna är snälla för varken jag eller Peter var i toppform lixom.

I fredags var det volleybollturnering och grillfest hemma hos Ingela och Peter. Eftersom jag aldrig mer skall dricka alkohol (på länge iaf) så körde jag och jag hade lika kul som alla andra och dessutom så mådde jag bra dagen efter. Vuxenpoäng eller tantvarning?

Blabla, nu fick jag nackspärr av att sitta här. Skall försöka bli bättre på att blogga igen. Har haft en svacka, typ.

.

onsdag 8 juli 2009

Goda intentioner, ont förtal samt hoppträning i regn

Fär väl börja med att be om ursäkt. Det har ju försigkommit en del ont förtal på denna blogg. Nämligen att Saffe skulle vara rädd för kor. Det är han inte alls. Sådeså. (Iallafall inte just nu men han låtsas som att han ALDRIG varit det)

Vidare så gjorde jag ett i mitt tycke tappert försök att få en tävling till i distansritt på Gotland, men idag blev jag tvungen att ställa in den. Alldeles för få anmälda. Men Ingela och jag har en plan för nästa år (nu hotade hon iofs med att hoppa av men då får jag väl nypa henne ellr nåt, så hon inte vågar annat än att vara kvar, lixom) Ta nya tag, bryt ihop och kom igen osv. Men som sagt, tanken var ju god iallafall. Återkommer med planen inför nästa år när den är lite mer detaljbestämd.

Och slutligen så var Saffe och jag på hoppträning för Erling ikväll. Det regnade ganska så mkt, men av nån anledning så känner man inte av det så jättemkt när man sitter där och rider. Det gick riktigt bra! Jag stör mig bara på att jag GÖR JU SAMMA JÄVLA FÖRBANNADE FEL HELA JÄVLA TIDEN! Skit. Men när jag skärper mig och rätar upp mig och håller om med skänkeln så går det ju TOPPEN! Då kan man ju undra varför jag inte gör det hela tiden?
Ett hinder med plank tyckte Saffe var superläskigt. Och vad gjorde jag då? Hjälpte och stöttade jag den ädla springaren? Nej, det gjorde jag inte. Nejdå, när jag kände att han tvekade så fegade jag ur och släppte och larvade mig... :-( Men vi kom ju över till slut såklart. När jag skärpte mig. Men över lag så gick det jättebra och var jättekul. Erling sa att jag skulle bära med mig det som gick bra och inte det som gick mindre bra. Så nu går jag runt och bär med mig första gången vi hoppade linjen med gröngula oxern och allt bara flöt. Så nu vet ni :-)

Omega är i Stånga igen. Hon var inte dräktig... Hon hade nån bakterie som kunde göra att det var svårare att få dom dräktiga, så nu skulle hon behandlas mot den och så insemineras nästa vecka igen. Billigt.

Nalle är då hemma under tiden. han älskar det. Att få stå inne en stund varje dag, att bli pysslad med, och inte minst, gå med Saffe. Att det innebär att han bantar oxå tror jag inte ens att han har märkt.

Madde är inne i stan hos Hasse på träningsläger :-)

Parodie får 6 kg kraftfoder och fri tilgång på hö + halm + gräs. Ariel (Det är bestämt nu att hon skall heta Ariel Hornline. Tack Vanessa för hjälpen med det) kräver nog ganska mkt nu för Parodie går inte upp ett gram. Det gör däremot Ariel, hon växer så det knakar.

.

fredag 3 juli 2009

Åska

Idag åskade det rejält. Regnade ganska mkt. Skulle gå ut och se om Lillan och Parodie ville gå in. Lillan ville definitivt in. Hon stod tryckt intill Parodie med öronen rakt ut som en åsna. Supergullig! Men Parodie spelade svår och ville inte gå in, men när Lillan hängde på mig och givk mot dörren lät hon sig bevekas och följde med hon oxå.
Lillan är så duktig nu, går jättebra att leda och allting. Hon gnäggar när vi kommer ut och är allmänt söt :-)
Parodie däremot är lite konstig. Hon gnäggar så fort hon inte ser Saffe och Madde, springer i hagen när dom två är inne och äter, men samtidigt så höll hon på att äta upp Madde igår när hon skulle gå förbi. Tror inte hon har bestämt sig för hur hon vill ha det...

Madde åker in till Hasse på travet imorgon, han har mer tid och lust att köra än Peter. Skall se om det går att släppa ihop Saffe med Parodie och Lillan då...
Fick förresten höra att Maddes ägare har dött. Får se vad det leder till med leasingkontrakt och så vidare...

Saffe och jag var och hopptränade för Erling i Lärbro i onsdags. Det gick hyfsat fast det märktes ju att vi inte hoppat på länge förstås. Vi tränade på takt över bommar och takt på raka linjer och sånt. Sits, följsamhet, tempo... Rättså basic men alldeles perfekt för oss. Tror vi hoppade ca 70 cm som högst och jag var inte rädd en enda gång! (Applåder?) Däremot så har jag blåmärke på ett ganska känsligt ställe på kroppen efter att Saffe fick tics mitt i en landning och höll på att ramla omkull... Men vi överlevde bägge två iallafall. Det gick mkt bra för Ingela oxå, det var kul att se!
Erling frågade oss om vi ville komma hoppläger en helg och vi sa att såklart ville vi det. Förra året var vi ju för kass men i år kunde han sätta ihop en grupp för bara oss och med nån till som hade "mindre rutin" som han uttryckte det (Tror han egentligen menade "lika kassa som ni" :-)) Det skall bli kul! Aldrig varit på ridläger, bara jobbat på!

.