söndag 28 februari 2010

Backningar

Jag kan backa med släp. Om nån undrade. Idag har jag backat och backat av flera olika anledningar men poängen är denna: jag kan backa med släp. Om alla bara håller käft och inte "kommer med tips och goda råd". Vill jag ha tips så säger jag till, ok? Helst ska ingen se på heller, men idag hade jag inte så mkt val men det gick hur bra som helst iallafall. Och hurraropen efteråt var ju helt ok :-)

Saffe och jag har "dressyrtävlat" idag. Egentligen kan det väl kanske inte räknas som tävling, men programridning för riktig domare var det iallafall. Vi red LC:1 och fick 53,7 %. Min duktiga, duktiga häst. Han är helt fantastisk när han sätter den sidan till. Och om jag hade varit lite bättre så hade vi fått högre poäng oxå, jag tänker inte skylla nånting på Saffe. Visst, han var lite rädd för dressyrstaketen men det tror jag inte ens vi fick poängavdrag för...

Red Nalle en sväng igår oxå. Han är så go den gamle gubben. Lite stel men pigg ("hängig men pigg" Mina kollegor vet vad jag menar ;-)) och glad är han och han tyckte det var kul att komma ut och kul att komma hem igen.

I övrigt så är det töväder vilket passar mig utmärkt trots att jag körde fast i slasket två gånger idag och fick skotta som en liten iller. Det går fortfarande bara att rida på plogade vägar, men jag räknar med att snart kunna vidga vyerna igen, om plusgraderna nu håller i sig. Saffe och jag börjar tröttna lite på att rida fram och tillbaka... Visst, vi skulle kunna rida runt oxå, men då blir det lite för mkt på stora vägen och riktigt så roligt skall vi inte ha det.

Madde skulle ha startat på Solvalla idag men fick strykas efter blodprov. En "liten" infektion i kroppen, inget allvarligt men skulle inte kunna göra sig själv rättvisa. Så hon fick stanna hemma. Peter åkte med Bengt-Åke upp iallafall, för att vara behjälplig och kolla på tävlingar och så. Han borde vara hemma om senast två timmar igen. Skönt, jag har så svårt att sova utan honom...

.

fredag 26 februari 2010

Angenäm känsla


Den här och jag har umgåtts flitigt nu på senaste tiden


Idag har jag varit LEDIG från mitt arbete på förskolan. Det var UNDERBART på alla sätt. (Jag gillar mitt jobb men jag gillar att vara ledig ännu mer)
Jag har en angenäm känsla i kroppen som jag tror beror på en kombination av följande tre saker:

1) Jag har städat hela huset.
2) Det är plusgrader ute.
3) Jag har varit ute på promenad.

Eller kanske:

4) Jag fick sovmorgon, Peter fodrade och släppte ut innan han åkte.

Iallafall så har det varit en skön och välbehövlig dag. Och som sagt så är det ju en STOR bonus att det har töat ca 1 dm idag.

Hoppningen i onsdags gick strålande. Saffe är typ sagolik. Erling skrattade lite när jag sa det, undrar varför? Höll han inte med?? Jo, det måste han ha gjort... Väl? I vilket fall som helst så var JAG jättenöjd med lilla pållen, allt kändes så bra. Även om man gör några missar här och där så kan helheten lixom kännas bra, och det gjorde den i onsdags. Så jag är redo för hopptävling (på klubbnivå, alltså) på tisdag! Och på söndag programridning, LC:1. Ojoj vad vi ligger i.





Tulo är lixom lite sugen på Peters glass

lördag 20 februari 2010

Dejt

Alltså, jag vet att det finns en massa snökåta människor därute och jag ger fullständigt blanka fan i era åsikter. Nu får det vara NOG! Jag vill inte ha mer snö nu! Och NEJ det är inte "ljuvligt" "underbart" eller "mysigt" längre, om det nu har varit det nån gång. Och jag ger FULLSTÄNDIGT FAN i att ungjävlarna har sportlov och det "är kul för barnen". Vem fan bryr sig om dem? Jag bryr mig om mig själv och min själs välbefinnande och ja, det är nog med snö nu. Plusgrader, tack!
Jag hade oxå kul i snön de första... låt oss säga 5-6 veckorna. Jag tyckte det var härligt att rida i snö och göra snöänglar och åka pulka med barnen på jobbet. Men nu.. Det är för mycket. Det går ju inte att rida nånstans där det inte är plogat och om det är plogat så har man ju ändå ingen nytta av snön. Hästarna står alldeles stilla i hagen (vilket iofs är bra för staketet är ca 2 cm över snön bara) och rör sig inget och blir stela och tjuriga. Idag hade varken Saffe eller jag lust att ge oss ut på tur för det har snöat och framförallt blåst hela dagen. Antar att jag har dejt med snöskyffeln imorgon...

Både dressyr- och hoppträning har blivit inställda denna vecka, men FAKTISKT inte pga snön, utan för att båda tränarna är sjuka. Ej kul för någon inblandad. Men idag hade jag förvisso ändå inte kunnat åka till Sjonhem pga snön, men ändå.
Travade en mil i tisdags, det var najs. På plogad asfaltsväg, saffe tyckte det var skönt att kunna springa normalt...

Men nu börjar Festodilmelivaden. Rusa ner.

.

måndag 15 februari 2010

Drunkningsdöden

Saffe och jag höll på att drunkna idag på vår ridtur. Ja, i snö, alltså.

Vi skulle ta en tur som vi inte ridit sen sista snön men det fick vi avbryta. Det var så mycket snö så Saffe bottnade inte. Helt bisarrt. Han fick panik när han sjönk ner så att mina knän(!) var under snö och det har jag full förståelse för. Det är ju så svårt att se vart det blir djupare när snön är helt orörd! Vi fick vända och gå på stora vägen en bit, in på lite småvägar och så hittade vi en åkerväg som faktiskt var plogad (?) så vi kunde trava och galoppera lite.
Jag bara längtar efter att få trava typ en mil utan avbrott. Det var länge sen nu. Imorgon skall vi ut och trava en bit, men det är typ 2 km som är plogat, så sen får vi kanske vända. Åkervägarna som vi brukar rida på som jag älskar är drivor, drivor, drivor och det går helt enkelt inte, även om jag lixom är för styrketräning...

Ariel klippte vi i öronen idag så vi fick bort hennes lokatts-tussar. Hon var inte ett dugg rädd utan bara nyfiken och ville helst bita saxen. Parodie var helt ovillig till att låta sig klippas så det får bli.. en annan dag eller nåt.

Och ja, jag såg det. Kalla är en kalastjej. :-)

.

fredag 12 februari 2010

Då var det dags igen...

Denna förbannade snö.

Idag när jag kom hem (slutade tidigt, jippi)så kunde jag inte köra in på gården för det var en fjorton meter hög och ungefär lika lång snödriva över infarten. Jag får parkera på grannens gård för den ligger tydligen i rätt läge för där var det inte ett snökorn. Jag skottar i TVÅ JÄVLA TIMMAR utan paus, förstör en snöskyffel, får blåsor i händerna, blir förbannad, skottar lite till, får mjölksyra ända in i tandrötterna, svär, skottar... ja, ni fattar. Det var så ända in i helvetes mycket snö och den vägde ungefär ett kilo per kubikcentimeter. Men jag var så förbannad som sagt, så det gick rätt bra. Skottade bort allt jävelskap och körde in bilen. Insåg att jag förmodligen inte skulle kunna köra till stan och bli bjuden på middag av chefen som planerat. Fixade stallet, pratade med mina kollegor i telefon och sen var det dags att gå ut och skotta igen, för då satt Peter fast i snödrivan som på nåt märkligt sätt återuppstått på precis samma ställe som jag raderade den från ca en och en halv timme tidigare. Man undrar ju vart världen är på väg. Jag trodde att klimathotet var att världen blev varmare - men icke i Dalhem. Här snöar och blåser det istället. Inte ok.

Saffe gick bra på hoppningen i onsdags. Vi har så roligt och han är så duktig. Fina fina hästen. Han ligger bra till just nu.

Och nu säger Peter att Lets dance börjar. Thank God att den urfjantiga smurfen åkte ut föra veckan. Nu skall jag gå ner och heja på Elin.

.

söndag 7 februari 2010

Varför är inte helgerna 3 dagar?


Zodiac och jag vilar på soffan efter en hård helg



Saffe



På min morgonpromenad var det dimmigt. Vårt hus ligger ca 100 m rakt fram.


3 viktiga events denna helg.
1: Hoppträning lördag
2: Travgala lördag
3: Dressyrträning söndag

Samtliga är nu avklarade utan större missöden.
Hoppade i lördags som sagt, eftersom det har varit lite mycket stormande på onsdagar på sistone. Saffe skötte sig UTMÄRKT och hoppade så fint. Vi hoppade med hjälpbommar (Vet inte om det egentligen heter hjälpbommar, men det är en bom som ligger framför hindret som hjälp med avstånd och sånt så visst borde man väl kunna kalla det för hjälpbom? Galoppbom?) men så togs dom bort och då blev det helt plötsligt SVÅRT att hoppa ett vanligt rättuppstående. Jaja, det redde ut sig det oxå, Saffe och jag hjälper varandra :-) Alltså, event 1 = lyckat.

Travgala på kvällen. Det är ca 160 pers där och av alla dessa 160 stycken så har jag den stora äran att hamna bredvid det största jävla fyllot av dem alla. Trodde ett tag att jag skulle överleva det, men bestämde mig för att det inte var värt det och bytte helt enkelt plats och satte mig på gaveln vid Hanna och Liza, där det egentligen inte var meningen att nån skulle sitta. Peter erbjöd sig först att byta plats med mig, men vi kom fram till att det var nog bäst för alla om platsen brevid dumhuvudet var tom. (Han undrade om jag REDAN var trött på honom eftersom jag flyttade? Svar: Ja, tio minuter räckte alldeles utmärkt, tack)Så blev ju det riktigt trevligt oxå. Alltså, event 2= Lyckat trots en trist inledning.

Dressyrträning idag. Saffe han får ligga i. Saffe skötte sig som vanligt UTMÄRKT, det är ju synd att han har en kass ryttare :-/ Jag är så SNED FORTFARANDE! Helvetes jävlar. Jag skall inte överdriva, det gick RIKTIGT bra största delen av tiden, men det är ganska ledsamt att veta att när det går skitdåligt så är det till 97 % mitt fel. Tur att Gerd har tagit oss under sina vingar så att vi (mest jag) kan bli lite bättre. Men Saffe var otroligt fin i formen och gick i det stora hela väldigt, väldigt fint. Och när jag blir medveten om mina fel så kan jag oxå sköta mig ganska bra mellan varven, faktiskt. Önskar bara att jag kunde sköta mig hela tiden...
Men iallafall, event 3 = Lyckat, iallafall! :-)

Nu skall jag nog städa lite. Inte för att det är kul men för att det är nödvändigt.

.

fredag 5 februari 2010

Lugn

Nu är det ääääääntligen fredag. Denna vecka har varit lång. Mina hörselskador har blivit värre och jag älskar väl kanske inte vissa bitar av mitt jobb jättemycket just nu. Vissa bitar (som att krama söta ungar, åka pulka och leka rim-lekar, t.ex,) är rentav ljuvliga, medan andra bitar som jag av olika skäl inte kan nämna, gör att man mer eller mindre vill stoppa huvudet i en vattentunna och räkna till fyratusen eller så. Jag var i upplösningstillstånd när jag kom hem idag, nära gråten av trötthet och ville bara lägga mig ner, blunda och tycka synd om mig själv.
MEN när man kommer hem så måste hästarna tas om hand, och när jag varit ute en stund i vårt fina stall med min fina man så kändes allt mycket bättre och nu har helglugnet infunnit sig och jag känner mig ok igen. Inte tänka på måndag morgon just nu.

Det var såklart storm i onsdags så det blev ingen hoppträning, men imorgon skall vi iväg istället. Saffe har jobbat på bra i veckan, det är ju snöträning som gäller just nu, vi har inte så enormt mkt att välja på här ute i bushen.

Nu skall jag vattna blommorna innan dom dör och innan jag somnar i soffan bredvid Peter.

En sak till bara: Om nån av Er röstar på Rabih i Lets dance så tänker jag nog aldrig mer nedlåta mig till att tala med Er igen.

.

tisdag 2 februari 2010

Tisdag

Tisdag är det idag = hoppträning imorgon = snöstorm imorgon. Hoppas att vi kommer iväg.

Saffe har så mycket energi nu. Peter säger att det inte är så konstigt, "så mycket mat som han får". Hmpf. SÅ mycket får han inte. Han får alldeles lagom och han är riktigt fin i hull och så. Det är bra att han har energi, när han kommer ihåg att använda den på rätt sätt.
Det har varit mkt snöjobb nu på sista tiden (Undrar varför?) och han jobbar verkligen MKT bra då. Igår blev han lite vild och ville inte galoppera fint och balanserat, men i övrigt har det gått bra den senaste veckan. I söndags red jag lite lätt lösgörande i snö och hjälp, så fin han var! Tror inte att jag känt så fin galopp i båda varven förut. Det var kul! :-) Konsten då är ju att sluta när man ligger på topp, men även detta lyckades jag med så vi var båda nöjda när vi kom hem till stallet igen.
Igår var han rädd för snödrivor på hemvägen...

Klippte håret idag. Jag kan inte bestämma mig för om jag är nöjd. Tycker det blev tantlockar men Peter lovar att det är fint. "Ungflickslockar", sa han. Han är snäll.

.