lördag 24 april 2010

Datahaveri

Vår dator är inget fel på, enligt Databyrån. Intressant. Då skulle jag vilja veta varför den inte går att starta?
Nu har jag lånat hem laptopen från jobbet för att få kontakt med yttervärlden igen. Jag gillar egentligen inte laptopar men jag är samtidigt tacksam för att dom finns. Jag har en hel del jobb att komma ifatt med oxå, så att låna jobbdatorn är helt legitimt. (Om nån undrade)

Jahaja, det är ju typ tre veckor sen jag bloggade sist men allt är som vanligt ungefär. Just idag regnar det så jag är tjurig för det, men annars flyter det på.
Vi har börjat vara ute på hoppträningen och det är märkligt vad det känns mycket lättare. Har gått jättebra båda gångerna som vi varit ute, och detta trots att det sist var lera upp till knäna efter ett snöfall...

Vi har dressyrtränat för Gerd oxå och det gick JÄTTEBRA, Saffe är jättefin nu. (Han är alltid fin men ni fattar)

Alltså jag blir helt slut av att skriva på mini-tangentbord så det får räcka såhär för idag. Men jag mår bra, Peter mår bra, alla hästarna och katterna mår bra. Så nu vet ni. :-)

.

lördag 3 april 2010

Go with the flow





Saffe och jag har hittat tillbaka till vårt flow och det känns så SKÖNT!
På hoppningen i onsdags så började vi med kryss som vanligt, gick bra. Erling la upp till räcke ca 50 cm - tvärnit. Helvetes jävla osv. Jag blev förbannad (på mig själv alltså) och sen! Gick hur bra som helst och allt kändes toppen och vi hoppade vattenmatta och ganska högt (med mina mått mätt alltså) och ja, vi hittade tillbaka till vårt flow, helt enkelt! :-)
Idag och igår har vi ridit ute i det vackra vädret (bildbevis se ovan) och han är så pigg och glad och lite busig men inte dum. Korna har ju inte kommit ut än... Försökte se objektivt på honom igår och hm, jo... Peter har nog lite rätt även om det smärtar mig att erkänna. Saffe är kanske möjligtvis en liten aning rund om magen... Men nu när vägarna är fria och vi måste/ ska/ bör börja träna lite mil (lite i senaste laget, jag vet, men vafan, det har ju varit tio meter djup snö överallt utom i ridhusen) så kommer han att minska i omfång, det vet jag ju av erfarenhet.

Nalle har börjat promenera med mig. Han tycker det är ganska kul. Man får träning själv oxå, för första tio minutrarna så släpar han efter så man få mana på honom och sista tio minutrarna så får man hålla emot när han har bråttom hem. Ja, han är lite lat men han är faktiskt 23 år och lite stel, så det är ok att det tar en stund för honom att komma igång. Där i mitten är han som en hund :-) Och jag är så glad att han har kommit igång med fällningen så bra som han gjort, han hade ju så svårt att bli av med vinterpälsen förra året.

Med dom andra hästarna är det bara bra, dom rullar sig hela tiden vilket jag känner mig kluven till om jag skall tillåta (har jag nåt att säga till om? nej)Det är bra för dom fäller av mer päls, men dåligt för att... ja det får ni räkna ut själva. Peter körde Madde snabbjobb idag och hon hade gått bra sa han. Med hennes mått mätt, alltså. Och det säger jag utan att mena nåt illa. Men lixom jämför man med Nu Pagadi så var hon nog inge vidare. Men det är inte så många som är å andra sidan så ingen skugga över Mads.

Och det är nu man skall skriva en lång lista på vad man har gjort under dagen så att alla kan skriva kommentarer om hur DUKTIG jag har varit och HUR MYCKET JAG HUNNIT och HUR HINNER/ ORKAR JAG? Not. En liten hint om vad man gjort (städa, tvätta, baka, diska, gått promenad, målat hela huset, tapetserat källaren, inventerat garderoberna, kokat saft, ställt böckerna i bokstavsordning eller vafan det nu är alla tjatar om att dom gör) är väl ok, men dom här människorna som på sina bloggar/ sin Facebook bara MÅSTE skriva om hur duktiga dom är- Jag spyr på er. JA NI ÄR DUKTIGA MEN DET SKITER VÄL JAG FÖR FAN I!

Så, dagens galla spydd. :-) (Jag vill bara tillägga för säkerhets skull att jag är oxå sådär duktig, jag känner bara inget behov av att skriva ner det för världen. Så ni vet.)

Förresten skulle jag egentligen blogga mer. Men när skall jag hinna det?

.