lördag 31 juli 2010

Roadtrip

Igår var vi på roadtrip till Fårö. Och eftersom jag inte fattar hur man skall få bildern i nån speciell ordning så får det bli som det blir...


Vi åt lunch på Kappelshamns Diner. Cool inredning!
.
Jag på UllaHau
.

Det vackra stenpartiet
.

Det var väldigt trevligt att åka lite och se sig omkring på lilla ön. Måste dock höja ett varningens finger för Ulla Hau. Jag snubblade på en trädrot och fick en spricka i ett mellanfotsben. Livsfarligt. Trodde först det var brutet men sen visade det sig att det var det inte. Inte för att det spelar nån roll känns det som, för man gipsar iallafall inte ett brutet mellanfotsben... Lite sur över det.
.
Och så fick ni se bild på stenpartiet, äntligen. Som ni har längtat. Och nej, det är inte riktigt klart förstås.
.
Uppdaterat hemsidan lite: http://stallkaungs.cybersite.nu/
.

torsdag 29 juli 2010

Folk

Bjuder på en lite suddig bild från i höstas. Saffe & jag hoppar 60 cm

Sitter nu här i min ensamhet, sippar lite PM (Pepsi Max) och väntar på att Peter skall komma hem så man kan blanda till en FR (Fanta/rose´). Funderar över livets göranden och låtanden och folket som omger oss. Funderar även på varför det regnat varenda dag på min semester. Lite sånt.
.
Blir ingen bild på stenpartiet idag heller. Har fått en ny mobil av Peter som jag hat-älskar. Det är "touch-screen". Wheeeyy tänker ni. Mhm, jo visst. I vilket fall som helst blir alla bilder suddiga så jag måste fixa lite med det innan jag kan lägga in nån bild. (Eller så kan jag ju helt enkelt kanske ta en bild med kameran.)
.
Saffe och jag ute en tur idag. Duggregnade lite när vi gav oss av men vi är ju vikingar (haha) så vi tänkte att det klarar ju vi av. Det slutade typ med att vi simmade fram. Sabla vad det regnade! Tur att det inte åskade iallafall. Det var skritt och trav och vet ni? Saffe uppförde sig EXEMPLARISKT! Jäklar i den vad han var lösgjord och fin när vi kom hem, gick perfekt på tygeln (Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord för jag har tyvärr inga vittnen) och var så mjuk och sagolik. Lite OffRoad och lite gympa i skogen så blev han som den finaste lilla gummiboll ni någonsin skådat. Vad gör lite regn då?
.
Madde startat idag. Sexa men en liten snubbling eller nåt (inte galopp men nåt ditåt) så hon tappade lite men vi är nöjda. 91 i puls när hon kom in i stallet. Peters andra styrning tycker att trav är tråkigt, så pratar vi inte mer om det.

Madde blev lite behandlad efteråt, "kotknackad". Hon har en låsning i vänster sida så en kota har blivit lite sned eller nåt sånt. Jag stannade inte till slutet för jag var tvungen att åka hem och ge våra andra hästar kvällsmat. Bilder på behandlingen kommer på hemsidan kanske imorgon eller nån annan dag.
.
Var på stan en sväng häromdagen. Folk är ju roliga. Och tråkiga. En jävla fjolla från Stockholm blev arg på mig. Jag skulle gå över vägen på ett ställe där det INTE fanns något övergångsställe. Och, jag vet att det låter konstigt, men då stannade jag och såg mig för. Ja, det är sant. Så konstig är jag. Fanskapet kommer bakifrån och vrålar i mitt öra (och nån annans för han höll en iphone mot örat samtidigt) "Kan du gå över eller är det nåt jävla problem?" Eh, ja, det kommer bilar? Dumhuvud. Han knuffar sig (ganska ofint) förbi och springer rakt ut i vägen och blir inte påkörd (synd) men bilarna (från båda hållen) får typ ställa sig på bromsen. Jaja, är man idiot från Stockholm så är man.

Sen, typ en halv minut senare ser jag en kille som går misstänkt nära mig. Hinner fundera på vad jag skall göra om han försöker sno min handväska innan han säger :"-Ringer du med Tele2 eller Comviq?" Suck och jävla satan. Jag avskyr nästan såna där människor med det jobbet mer än jag hatar telefonförsäljare. Jag är rejält jävla otrevlig men tror ni pojken blir avskräckt? Neheej då, tvärtom. Stön. Men vet ni vad det allra, allra jävligaste var? Det var att den fan fick mig fast. Så nu har jag nytt abbonnemang och får en ny mobil nästa vecka. Haha, det är så kul så jag nästan dör. :-) Men jag tänker ändå inte ta tillbaka allt elakt jag sagt/ tänkt/ skrivit om dom jävlarna. För dom ÄR jobbiga och jag är fortfarande emot deras jävla påhopp av princip. Grabben som fick tag i mig råkade dock vara både proffsig och jävligt enveten och verkade ha gett sig fan på att den här motsträviga, sura jävla bruden skulle han få över på sin sida. Jag förhandlade till mig ett ganska bra avtal tycker jag, så det blir nog ingen minus-deal för min del (och nej, jag är inte så dum så jag inte inser att dom tjänar på det oxå) Grabben var charmig, jag erkänner! Om han blir politiker nån gång kommer jag att rösta på honom, för fanimig, han kunde både snacka, charma och sälja! Jag = impad.
.
Försöker få fler att rida PP-klassen med mig på Tingstäderitten. Det är ju den Saffe och jag får rikta in oss på i år. Typiskt, i 50 km så är det pris till bästa varmblod. Jag hejar på Ingela och om man får rösta så röstar jag på Lilja. (Vet inte om dom skall rida 50 km men iallafall)

Så vill du rida 30 km den 9 okt med mig så hör av dig. Det är miniridtid 3 tim och maxridtid 4 tim så det kommer alltså gå lagom fort :-)

.

tisdag 27 juli 2010

Stenparti

Det är väldigt skönt med semester. Väldigt, väldigt skönt. Har dock tänkt lite på barnen på jobbet av olika anledningar, men jag får släppa det. Det är en ledningsfråga...
.
Vi har tagit det väldigt lugnt såhär långt, men vädret har ju inte heller varit det bästa. Jag har iallafall ridit lite, knåpat ihop en hemsida ( http://stallkaungs.cybersite.nu ) och nu ikväll har jag börjat med ett stenparti som befunnit sig i planeringsfasen i ca 2 år. Det var alltså dags. Dock får ni inte se några bilder idag för det ser ... lite... öh, ofärdigt ut, om man säger så. Men jag är HELT övertygad om att det kommer att bli osedvanligt vackert när det är klart. Och DÅ ska ni få se bilder.
.
Men om vi skall prata lite hästar då. Alla mår bra. Vi var och hälsade på Ariel på betet idag, hon verkar må utomordentligt. Vuxit, ja. Överbyggd, ja. Tjock, ja. Lite revben syns men hon har ganska rejäl kulmage, så det är väl som det ska antar jag.
Både Omega och Parodie är dräktiga i 45:e dygnet, beräknas föla 5 och 10 maj nästa år. Dom är alltså hemma nu och det går så bra att ha dem tillsammans alla fyra, dom är faktiskt inte dumma mot Nalle alls. Känns skönt.
Nalle har fått nya skor idag, vi har varit ute en sväng och hans getingstick är nästan försvunnet.
Saffe skall få nya skor imorgon, vi tränar på så försiktigt och fint och allt känns bra där oxå.
.
Madde startar på torsdag. Lopp 2, spår 2.
.
Idag skulle Peter och jag för första gången ut och åka på våra inlines som vi köpte för tre år sen. Stor besvikelse. Jag hade sett mig själv susa fram som en elitinlinesåkare, avspänt, proffsigt, snabbt och snyggt och bränna kalorier som fan, men nej. Det var nåt fel på mina. Dom rullade lixom inte. Dessutom var det nåt fel på mig för jag hamnade antingen i bakvikt eller framvikt. Och till råga på allt så var det nåt fel på asfalten för den var alldeles för knölig.
Observera att för Peter gick det strålande. Alltså nya tag imorgon.
.
.

söndag 25 juli 2010

Hemsida

Trist väder idag med så det här är vad vi pysslat med:
(förutom att vara barnvakt och hämtat hem stona från Hajstäde förstås)

http://stallkaungs.cybersite.nu/startsida.html

Enjoy

fredag 23 juli 2010

Band of Brothers

Ligger på soffan och kollar Band of Brothers.... Semestern har börjat och det regnar. Men sämre inledning kan man ändå ha det. BoB är typ det bästa man kan se. Peter sover bredvid mig och Zodiac ligger på mina fötter. Äter kexchoklad. (Tänk om man skulle råka gå ner nåt gram, skulle ju va hemskt. Bästa att vara på den säkra sidan) Mys.
.
Ikväll lammgrillning på travet. Tur att vi sitter under tak.
.
Imorgon dressyrlektion (förhoppningsvis) och hämta märrarna.
.

söndag 18 juli 2010

Thunderbolt


Igår skulle jag plantera om min clivia. Det var - som Ni ser - på tiden..

Därefter cyklade jag till loppisen. Hem när himlen såg ut såhär...


Strömavbrott i en miljon timmar = sallad, levande ljus & dvd-spelare på batteri
.
Ja det är inte lätt alla gånger. Igår åskade det så att tänderna skallrade. Hästarna var lite rädda mellan varven, men ändå förvånansvärt lite för att vara dom. Jag gav dem hö inne i utestallet och Nalle promenderade glatt in och ställde sig och åt, Saffe gick in, tog en tugga, gick ut. Gick in, tog en tugga, gick ut. Ni hajjar. Dom frös båda två eftersom dom envisades med att stå ute i regnet största delen av tiden, så det fick bli täcken på. (Fick gå upp supertidigt imorse och ta av de innan det blev för varmt.)
.
Varit inne och tittat på nationella hopptävlingar idag. Oj, vad duktiga och modiga folk är. Hoppa så högt... Fina hästar är det och dessutom så såg jag på Falsterbo Horse Show innan jag åkte och dom är ju tillochmed ett par snäpp ännu bättre. Hoppa 1,70 barbacka. Hur kommer man ens på tanken? :-)
.
Både Nalle och Saffe fick gå lite off road idag, Saffe bara i skritt förstås, och sen trav rakt fram. Båda var så duktiga och fina och kom loss bra i båda varven. Saffe känns jättebra, lugn och stabil. Hoppas att han håller sig så nu...
Nalle har fått ett getingstick mellan frambenen. En ganska stor bula är det men han har ingen temp och verkar inte ha ont, man får klämma och greja så mkt man vill.Den har minskat lite sen igår så han kommer nog att överleva. Hoppas vi.
.



Peter håller i Saffe när det skall spolas ben
.
Vill till sist bara säga att Mads Mickelsen är en heting.
.

lördag 17 juli 2010

Unik väska från Taiwan - min tärn-present

I onsdags var jag på Munken (jo du läste rätt) med tre kalmartöser. Det var så roligt! Jag visste inte ens om att jag hade saknat dem så mycket förren jag äntligen fick träffa dem igen. Jag nyttjade endast alkoholfria alternativ då jag 1: skulle köra hem, och 2: skulle jobba nästföljande dag. Men oj, det var verkligen kul att se er igen tjejer!


Alkoholfritt alternativ 1

Alkoholfritt alternativ 2 & 3


Ullis, Ullis och Jessica


En vecka kvar på jobbet. Jag är faktiskt ganska trött nu, och till råga på allt elände så skall vi öppna klockan 06.00 hela nästa vecka. Nu öppnar jag endast måndag och onsdag, men ändå. Skit.
.
Var ute och red Saffe igår. Han var pigg och glad men förbannad på flugorna (fast vem är inte det?) och gick på tygel fint och var inte halt ett endaste dugg. Dessutom så var han JÄTTEDUKTIG när vi gick förbi livsfarliga kor och obehagliga små kalvar som SPRANG OMKRING! Han var skraj, det var han, men han blåste bara upp sig så han blev 3 meter hög ungefär, sen skrittade han snabbt förbi. Observera att korna var precis innanför staketet som var alldeles intill vägen där vi gick. Erkänn att ni är imponerade av hans oerhörda mod!?
.
Nähej, jag skall ta och göra mig iordning, det är loppis på Dalhems IP idag. En sak bara.... Vad är det här? www.gotlandhorseshow.se ? Lite dåligt annonserat kanske? Surfade på länken av en slump, inte hört något om detta? Är det nåt slags skämt? (Inte kul isåfall) Vem anordnar? Distansryttarna har såvitt jag vet inte blivit tillfrågade om vi ville vara med? Hmpf.
.




onsdag 14 juli 2010

Friskförklaringar och bröllop

First things first: Saffe är friskförklarad! Nu är det långsam, försiktig igångsättning som gäller. Var ute och skrittade idag och travade ca 100 meter och han kändes laddad och fin. Han gick på tygel trevligt och gjorde bara ett par flaxeliflaxgejer när 1: en tistel försökte äta upp honom och 2: när han fick syn på kor 2 km bort.Kul att sätta igång honom igen. Hoppa i slutet på okt - början på nov. Den som väntar på något gott osv.

Red Nalle en sväng idag oxå. Han försökte med taktiken "springa ifrån flugorna" Funkade sådär. Han blev ganska varm på kuppen men han tänkte INTE lugna ner sig. Krut i gammelgubben. De fick båda bada i svalt vatten både igår och idag. Torkade på ca. 1 minut.

Peter Best Man och Björn marskalk på Fredriks och Eileens bröllop

Alkohol överbryggar alla kulturella och språkliga hinder

Karen och jag tärnor i Klinte kyrka


På väg in i kyrkan



Brudparet Fredrik och Eileen
.
Ja och i söndags var det bröllop. Bilder ovan för er som inte ser det. Det var varmt som satan men det gick bra och allt var lyckat. Vill passa på att tacka kökspersonalen en gång till. TACK! Ni gjorde ett alltigenom suveränt jobb, vissa av er med otroligt kort varsel dessutom.
Tror egentligen inte att det var nåt som gick sådär jätte-galet bortsett från att jag skrivit fel namn på en unges placerings-sten (pinsamt men dom hade FAKTISKT sig själva att skylla. Vill ni veta mer om detta - maila mig)
.
Nu hinner jag faktiskt inte mer idag, skall in till stan och träffa kompisar. Börjar sent imorgon så jag kände att jag kunde lulla på stan lite ikväll...
.
Lev väl.






lördag 10 juli 2010

Bröllop imorgon

Imorgon gifter sig min bror med Eileen. Jag är tärna och "toastmadame" Ett tag såg det ut som att jag skulle bli servitris oxå, men det löste sig tack vare goda vänner och redigt folk. Tack för det!
.
Idag har vi varit och fixat festlokalen, dukat och grejat. Tror att allt kommer att bli finemang. Jag är inte nervös än, får se om jag blir. Prata inför folk brukar ju inte vara nåt problem, men imorgon skall det göras på engelska. Hm...
.
Jag är ganska trött. Jobbar två veckor till. Känns segt men jag tror att dom kommer gå ganska fort dom där veckorna. Annars allt bra. Hästarna slöa i värmen. Promenerat med Saffe, han är iallafall ohalt i skritt och det lilla jag sett att han travat i hagen har han oxå varit ohalt. Nalles ögon fina igen. Båda märrarna dräktiga i 30:e dygnet. Trav på måndag, Madde startar inte men Peter kör två lopp, bl.a. uttagning till Amatör-SM.
.
Måste sova. Stor (och förmodligen varm) dag imorgon.
.

onsdag 7 juli 2010

Hoppträning

Nalle och jag på hoppträning ikväll. Det var inte svalt. Banan var vattnad = mkt bra annars hade vi försvunnit i ett dammoln. Lite regn kanske?
Iallafall. Nalle är så saaabla sabla duktig. Han hoppar helt underbart även om jag inte är världens bästa hoppryttare. För det är jag typ inte. (Går inte att bli det när man är höjdrädd) Alltså, det är som Erling sa, jag är van med att Nalle brukat hjälpa till ändå lite mer, men att han inte riktigt orkar det på samma sätt nu när han är 20+. Så nu måste jag hjälpa honom mer = inte släppa allt och lägga mig på hans hals :-/ Jävla helvete vad man är obildbar.
Men jag kan ju trösta mig med att Nalle ändå hoppar super, lixom. Och det gör ju faktiskt Saffe för det mesta oxå, men då är jag automatiskt lite mer på alerten känns det som. För då vet jag att såsar jag till så blir det inget. Nalle är lite mer självständig. :-)
.
Saffe skrittas vid hand och är pigg och glad. Travar lite i hagen och ser fullständigt ohalt ut. Håller tummar.
.
Madde femma med nytt rekord i måndags.
.
Jag på historiens billigaste käk-kirurgbesök, 293 kr. Skulle dessvärre kosta mer nästa gång, typ 5000 kr men då får jag droger. Gilla. :-)
.

tisdag 6 juli 2010

Total eclipse of the heart

Just hemkommen från bio med Peter. Vi såg Eclipse. Den var väldigt bra. Lixom bra skådisar. Ögongodis. (Även om dom knappt är lovliga) Är personligen medlem i Team Edward. Ifall ni nu skulle råkat undra.
.
I övrigt så är allt som vanligt. Typ. Längtar till semestern, 2,5 veckor kvar. Och rätta mig om jag har fel, men visst har sommaren bara rusat iväg!? Jag blir helt nervös. Nu gäller det att ta vara på det som återstår.
.
.

söndag 4 juli 2010

Möhippa

Detta är Tyr. Trevlig kille som bor på Hallvide islandshästgård
.
.

Ute på tur
.
.
I lördags hade vi möhippa för Eileen. Det började med islandshästridning och sedan spa i min trädgård, avslutades med middag på stan. Riktigt lyckad dag. Jag klagar inte på värmen men det var i varmaste laget minsann... Tyckte lite synd om islänningarna, dom svettades en del. Men dom är ju rätt hårda iofs. Jag red en svart och vit som hette Tyr (uttalas Tir) och som var helt underbar. Det var hur kul som helst att rida islänning! Bara gjort det en gång förut och det var för ca 100 år sen så jag hade glömt hur häftigt det är att tölta. När jag blir rik skall jag köpa en islänning.
.
Idag har jag och Saffe varit ute på promenad. Han var pigg och glad och inget halt. Vi ser ljust på framtiden.
.
Sen var Nalle och jag på dressyrträning för Gerd, tillsammans med Ingela och Lilja. Nalle var underbar som vanligt. Vi fick rida till musik (ABBA) och träna takt. Det var roligt och jobbigt och Nalle var som sagt suverän. Allt som vanligt alltså. Tyvärr avslutades vistelsen på Suderbys lite trist. Nalle tänkte inte gå på transporten. Inte förren jag blev tvärarg kunde han tänka sig att gå på. "-Han brukar väl inte va svårlastad?" sa Ingela. Nej, just det. Men ibland så måste han bara testa och ger sig inte förren jag blir just tvärarg. Sen får jag dåligt samvete för att jag var arg, så även idag. Så jag har just varit ute och fodrat och pysslat om dem lite extra. Nalle linimentad och så borstade jag dem båda två en andra gång. Nalle har fått lite ögoninfektion så han fick ögonsalva oxå. Stackars. Men han hade kommit över konflikten så jag behövde inte ha dåligt samvete längre. ;-) Dom är så söta mina pojkar.
.
Annars tagit det ganska lugnt idag, det har ju varit väldigt varmt. Peter spolade ur stallet igår så idag har jag skurat krubbor och andra inventarier. Så fort det torkat skall det målas.
.
Imorgon startar Madde och jag får inte se det för då är jag vid käk-kirurgen. Kul det ska bli.
.