torsdag 31 mars 2011

Att välja glädje


Var på föreläsningen "Att välja glädje" av och med Kay Pollak igårkväll. Den var riktigt bra. Många skratt och tänkvärda ord. Det jag bär med mig är att puckon finns i världen för att jag skall få träna på att välja glädje istället för irritation. Känns ju skönt att även dumhuvudena finns av en anledning, lixom :-)




söndag 27 mars 2011

Om helgen var tre dagar skulle man hinna så mkt mer

Ja, som vanligt så är min mobilkamera sagolikt bra (inte) och bloggen låter mig lägga in bilderna i den ordning jag vill (inte) men det är bara att bita ihop och se glad ut. Det finns alltid dom som ha det värre. Försök bara att inte tänka på alla dom som har det bättre.
.

Lammungar hos svåder & svägerska. Söt, söt, söt.


Min nya plånbok. Haft svårt att skilja mig från min gamla Puccini, men så fann jag denna och det var inte längre svårt.



Nalle efter uteritt i fredags. Han blev svettig, men det var hans eget fel.


Nalle på hemväg.


I fredags skulle jag ta mig en lugn och behaglig uteritt på gamla Nalle. Han var helt galen så jag lät honom springa i sin egen takt = mkt fort första 2 km. Sen lugnare av nån anledning :-). Skönt att han är så pigg. Blev BoT-täcke och -lindor så han inte skulle vara alldeles ledbruten på lördagen. (Han mådde fint på lördagen kan jag meddela)

Saffe uppförde sig fint på turen han oxå, hamnade lite i fyrtaktig galopp men redde ut det själv och föll in i trevlig tretakt, om än lite väl snabb. Energi har dom, pojkarna mina.

På lördagen var det dags för dressyrträning hos Gerd. Saffe var SÅ DUKTIG! Jag fick nästan tårar i ögonen för han var så fin. Läxan blev att jobba lååååååg form med manken som högsta punkt för att "fylla i" sista delen på halsmuskeln. Ni fattade?

.


.


torsdag 24 mars 2011

Tjockis

.
.
Ett stycke tjockis! Hon är så söt med sin späda kroppsbyggnad och enorma mage. Stod och kände på fölsparkar när jag borstade stona igår, det är så spännande! Jag tror på två hingstar i år.
.
.

tisdag 22 mars 2011

Back in bizniz

Favoritbild i repris

Idag skuttade jag och Saffe lite i ridhuset. Han har inte hoppat (hinder) sen i början på juni förra året så det skulle bli kul! Och det var det! Ett litet kryss hoppade vi som om det var ca 2 meter högt och ett litet räcke var nästan ännu högre. Ojoj, vad han tyckte det var roligt! Och det bästa av allt, min galopphäst Saffe var tillbaka! (Mkt !!! nu) Han kunde galoppera så trevligt vilket får mig att tro att han helt enkelt bara tjurat tills nu... MEN eftersom jag är så storsint av mig så förlåter jag ju honom. Skall ta småskutt nån gång i veckan nu så att vi snart kan åka på hoppträning igen. Nalle är underbar att hoppa men det skall bli kul att komma igång med Saffe igen oxå.

.


tisdag 8 mars 2011

Energi

Nu är jag sådär ill-arg på min mobil igen. Jag har en jättefin bild i den som jag tänkte lägga in här, men NEJDÅ, det gör vi INTE! Jävla.
(Men bilden på Saffe får duga då, fastän den är lite sned)
.
Idag var Saffe och jag ute på vad som skulle föreställa en lugn tur. Gångartsmässigt var den väl ganska lugn (mest skritt och trav) men då räknar vi inte hit-och-dit-flaxandet, alltså. Världen var läskig som fan idag. Och på slutet fick han pulsa i ganska mkt snö så han var precis helt trött när vi kom hem. (Inte. Energi var ordet)
I söndags red vi dressyrlektion. Det var ju himlans trevligt att få lite ordning på eländet. Galoppen blev riktigt ok och allt det andra oxå. Märkligt att man inte kan rida ordentligt om man inte har en ridfröken som skäller på en..?
.
.

onsdag 2 mars 2011

Cm-hoppning

Idag har jag och Nalle varit på cm-hoppning i Sjonhem. Jag vill bara att ni skall förstå en sak: Nalle är FANTASTISK! Vi red fram i ca 3 minuter, hoppade ett hinder som framhoppning sen sa Nalle: -"Nu slutar vi med det här framridningslarvet och hoppar!" Så det gjorde vi. 70 cm och allt flöt som i en dröm. Han var pigg och glad och sagolik och felfri.
Jag är fullt medveten om att 70 cm inte är speciellt högt i hopp-världen, men det STRUNTAR jag i! Jag är nöjd och Nalle är bäst, sådeså. Dessutom så är min filosofi att om jag inte kan hoppa lågt bra så vill jag inte hoppa högt. Ni hängde med? Men nu kan vi ju hoppa bra lågt så rent teoretiskt skulle vi kunna hoppa högre. Men då måste man ta med andra faktorer i beräkningen, som t.ex. att Nalle är 24 år och hans ben klarar inte vad som helst (även om nu han råkar tro det). Men lite högre kanske vi hoppar nästa gång, vi får se :-)
.
Saffe (som har universums sämsta hovar) hade häromdagen vridit till sin sko så att den petade rakt in i strålen. Då är man glad att man är gift med hovslagaren. (Nu är ju inte vi gifta, men ja... Ni fattar) Det gjorde SUPERONT tyckte Saffe som ju är en tuff häst med hög smärttröskel. (Inte) Så nu har vi bara skrittat ett par dagar och beräknar vara på g i helgen igen. Han är ju inte halt, bara mesig.
.
Igår gick mina thermochaps sönder och idag gick mina shortchaps sönder. Jättebra, eftersom vi hade bestämt att denna månaden skulle vi ha "snålmånad" och se hur mycket vi klarar av att spara en månad om vi verkligen måste. men verkligen måste jag ha både nya thermocaps (för det är typ tusen minusgrader) och nya shortchaps. Jaja, men annars är det bra.
.
.