måndag 27 juni 2011

Genrep

Ikväll hoppade jag och Saffe lite här hemma. Han kändes väldigt fin och det gläder mig mycket eftersom vi skall hopptävla på lördag. 90 cm CR. Hoppas på lika magnifika resultat som förra gången! Peter åker med och det känns väldigt skönt. (Tack älskling)

Länge sen jag bloggade, ja jag vet. Vad har jag gjort då? Mestadels tjurat antar jag. Över att jag har för lite tid till allt. Över att jag får för lite i lön osv. Finns mycket att tjura för om man bara tänker efter lite. Men ni får hitta på egna, jag delar inte med mig fler än så.

Saffe och jag har varit och ridit långt helt ensamma i Fröjel/ Klinteskogarna och det var ljuvligt. Jag älskar att rida ensam, det är så skönt! Dessutom brukar Saffe uppföra sig trevligt då. (Så även denna gång) 3 mil på en timme och 55 min blev det, alldeles lagom om jag får säga det själv.

Mer då... Har varit vid tandläkarn och lagat ett hål vilket gjorde att jag fick tandvärk. Jo, just precis så. Inget ont innan tandläkarbesök - sjukt ont efter. Skall dit imorgon igen och drogas och dra ut sista visdomstanden (Är det klart sen? Snälla?) och då skulle dom "titta på vad som hänt". Tack, det var ju rart. Har fått 2 Stesolid som tandläkaren tyckte jag skulle ta nu ikväll (tror hon tycker jag behöver coola ner mig) men nu har jag läst en massa hemskheter om det på nätet så nu har jag fått ångest av det istället. Snacka om motsatsverkan. Beslutsångest. Kanske tar en halv...

Ariel Hornline är en dum liten pålle. Hon har betett sig illa mot Peter och dessutom vägrat springa fort (Det ska lixom travhästar göra. Men inte Ariel, nej nej) så nu är hon i proffsträning hos Henrik Hoffman. Gissa vad den sabla hästen gör!? Jo, hon sparkar ur honom oxå! Man får ju skämmas. Men Henrik är ingen lättskrämd typ som tur är, och de gånger han kört henne efter "det där" så har hon skött sig. Men jag är sur på henne iallafall.

Fölen (namnlösa) mår mkt bra. Det går ganska bra att leda dem och vi har börjat lyfta hovar. Det tycker dom iofs är trams, men nånstans måste man ju börja. Stora och starka är dom och går inte alls mkt hos sina mammor längre utan och springer och leker själva. (Fast mamma är bra att ha när något läskigt händer förstås)

Nalle mår bra, är väldigt tjock = ej bra.
Madde mår bra, skall starta på Visbytravet imorgon. Får se om jag är vid medvetande så att jag kan kolla.

Nu måste jag duscha. Sen är frågan: Stesolid eller inte?
.
.

onsdag 15 juni 2011

Jag har en dröm

Jag har en dröm och det är att ha råd att jobba mindre. Man spenderar alldeles för mycket tid på sitt arbete, även om man har ett som man tycker om. Som heltidsanställd förskollärare jobbar jag 36 timmar i barngrupp/ vecka. De 4 timmarna därutöver skall gå till:
* 1 tim friskvård/ v
* en APT (arbetsplatsträff)/ mån a´ 2 tim
* ett personalmöte/ mån a´minst 3 tim
* dokumentation/ portfolio för 7 ansvarsbarn
* ett föräldramöte/ termin a´minst 2 tim
* utvecklingsamtal för 7 ansvarsbarn a´ minst 45 min/ termin
* planering och utvärdering av verksamheten
* uppdatering av hemsida + blogg
* renskrivning av mötesprotokoll samt skriva föräldrabrev

(De två sista punkterna är mina ansvarsområden. Alla på förskolan har något ansvarsområde förutom de 7 första punkterna som är lika för alla)
Behöver jag säga att det inte går ihop? Med den nya läroplanen som börjar gälla i höst läggs ännu mer ansvar på förskollärarna, men vi får ingen mer tid att planera, dokumentera, analysera och utvärdera. Är det konstigt att man är trött?
Under vinterhalvåret känns det som att man bara jobbar, äter och sover. Man har jobb med sig hem, man tänker på jobbet och planerar i huvudet när man kör bil eller är ute och rider eller står i duschen eller inte kan sova. Man har ständigt en "att-göra-lista" som bara fylls på men aldrig hinner betas av. Till saken hör att min arbetsplats det senaste året har varit drabbad av absurt hög personalfrånvaro vilket i sin tur att man inte kunnat följa sin planering (om man hunnit göra någon) vilket i sin tur gör att den tid man satt och planerade var mer eller mindre bortkastad.

Jag tror att alla vill göra ett bra jobb. Det är bara så synd att arbetsgivarna inte kan ge oss förutsättningarna för det. Det är inte konstigt att vi stressar, får huvudvärk, ångest och bryter ihop rent generellt. Vi hinner inte vara pedagoger - vi är barnvakter! Och det är inte det jag vill vara, det är inte det jag gått tre år på högskola och tagit flera hundratusen i studielån för.

Det är stor press på föräldrar skrivs det i tidningarna så gott som dagligen. Det tror jag säkert. Det är stor press på förskollärare oxå, föräldrarnas krav på oss känns ibland smått orimliga men det skrivs det inte om. (Jo kanske i nån facklig tidskrift som bara förskolepersonal läser. Och vi vet det redan så vi behöver knappast läsa om det oxå) Och vilka hamnar i kläm? Jo, barnen. Vi har inte tid för dem och deras tankar i den utsträckning som vi skulle önska, för vi har fullt upp med att skriva värdelösa kvalitetsredovisningar om vad vi skulle vilja göra med barngruppen om vi bara hade tid...

Så ja, jag skulle vilja ha råd att arbeta mindre. Slippa tänka så mycket på förskolan. Vara ledig när jag är ledig. Lämna jobbet på jobbet. Hinna göra det som jag vill. Rida mina hästar, pyssla i min trädgård, läsa fler böcker, träffa fler vänner... (Städa huset då och då. Bortprioriterat just nu) Men det går inte. Man är inte direkt högavlönad.

tisdag 14 juni 2011

Madde

Madde och Peter som tvåa här, efter ca. ett halvt varv.

Madde startade igår, som ni vet. Spår tre. Hamnade i dödens, gick ner i rygg ledarn, fick tredje invändigt. Lägger ner projektet. Tycker inte om att springa i ryggar. Jag som stod bredvid trodde hon blev stentrött för hon låg sist, men så kom upploppet, Peter styrde ut och plötsligt fick hon fart igen! Sjua i mål, 2000:- in. Hon pallar inte trycket när hon har hästar både utanför och framför. med facit i hand sa Peter att han borde stannat i dödens, men det är ju lätt att säga efteråt. Det brukar ju inte va nån superlyckad position... Hästar är konstiga.




söndag 12 juni 2011

Hopptävlat igen - börjar bli veteran på området.

Hopptävlat idag igen. Idag var det 10 cm högre än förra gången. Inte så mkt kan tyckas, men det är det faktiskt. Alltså; idag 90 cm. Jag var apnervös men lugnade mig ganska snabbt när jag väl kommit upp på Saffe. Han kändes trygg och fin och han hade läget fullständigt under kontroll. Hindrena krympte till pytte-hinder (dom kändes enorma när jag gick banan...) Framhoppning - check. Hoppa 90 cm- bana - check. Felfritt, inga problem nånstans! Saffe var helt fantastisk och jag var ok jag oxå. Duktiga, fina Saffe (som jag förvisso kan vara ganska arg på ibland, men så icke idag). Han var toppentoppen. Det är precis som att han känner på sig när jag är nervig och tar över ansvaret då. "Det är bäst jag tar tag i det här för hon där uppe verkar ju inte reda ut det" Typ. :-)

Sara var där och tog kort, när jag fått dem så lovar jag att ni skall få se, dom var jättefina. Hon kan hon, den flickan :-)

lördag 11 juni 2011

Kvällen före

Hopptävling imorgon. Just för tillfället inte så nervös, "kanske" lite mer imorgon.... Har fixat färdigt allt iallafall, ridit en sväng på Saffe som var pigg och glad (och rädd för VISSA kor. Inte alla) putsat grejor och allt sånt. Kan inte göra så mkt mer just nu. Bada honom får jag göra imorgonbitti, ingen ide att göra det ikväll eftersom han går ute och gillar att rulla sig. Allrahelst när han är nybadad :-)


Madde startar på måndag, lopp 5 spår 3 och Peter kör. Hon har ju tagit sista pengen nu i varje start, hoppas det kan bli första pengen den här gången, haha. Nej men allvarligt, förhoppningsvis så har hon ju gått framåt med varje start. Jag har däremot inte läst på vilka hästar hon möter, det spelar ju ganska stor roll kan man säga.


Småbarnen (Putte och Nisse alltså) har ännu inte fått några "riktiga" namn. Vi klurar och klurar... Jag tyckte att Cyklon och Tyfon var bra men det tyckte ju tydligen nån annan oxå för det fanns det redan hästar som hette det så det är bara att fundera vidare.


Ariel tränar på. Hon börjar bli så fin i kroppen nu, inte massvis överbyggd (bara lite) och glansig och lite muskler. Skall se om jag kan få nån snygg bild på henne snart, inte bara när hon står i hagen och hänger...


Nähej, dags att lägga sig på soffan och kolla lite på tv och slappna av kanske. Det har varit en lång dag.


onsdag 8 juni 2011

Hoppträning

Ikväll var det genrepshoppträning inför söndagens hopptävling. Och en god vän till mig sa att jag skulle fokusera på det som gick bra så nu gör jag det: Saffe kändes JÄTTEfin. Men låt oss säga såhär; hoppas att det inte är några trippelbarrar på söndag för då kommer vi nog inte så långt. Och det skulle som vanligt isåfall inte vara Saffes fel....


Annars är allt bra. Fölungarna har accepterat sina grimmor men tycker för den skulle inte att det är så himla kul att bli ledda, men vi tar en sak i taget så skall det nog gå bra.


Peter och jag har börjat med kvällspromenader. Himla trevligt och kvällarna är ju så underbara! Och nu hojtar han att Criminal Minds börjar.


Kul inlägg ikväll, verkligen.

.

.

söndag 5 juni 2011

Långledig

Igår var Peter och jag på "Hammarn" i Gothem. Kände på vattnet, solade lite, plockade sten....
Saffe på väg bort till Nalle efter obligatorisk rullning efter 2milatur igår...



Putte vill gå in





Nisse och mamma Omega







Nisse är riktigt kärvänlig nu