lördag 31 augusti 2013

Saker att glädjas åt

* Det kom 6 mm regn imorse
* Sommaren är inte slut än
* Prima skötte sig igår - MVG
* Zodiac är frisk igen
* 4 veckor tills vi åker till Kreta
* Sverige ligger bra till i fälttävlans-EM
* Jag har världens bästa sambo - Peter < 3
* Löneförhöjningen var ok (men kunde varit bättre...)
* Saffe, Nalle och Parodie mår fint dom också
* Sheldon, Zeke och Tulo är också i god form ;-)
* Jag har gått ner 2,3 kg på 2 veckor
* Det finns ännu stubbåkrar att rida på

Om det känns tungt ibland - tänk på att det alltid finns dom som har det värre! Det kanske inte är så illa ändå - om du jämför? Hem, mat, kärlek - finns många som saknar det...

torsdag 29 augusti 2013

Allt ska undersökas!

Nalle

Parodie
 
Vi har, som de allra flesta, en plätt utanför stallet som på hösten och våren brukar bli väldigt lerig. Vi försöker på olika sätt förebygga detta. Nu har vi lagt ut "rester" från vedbacken, vilket var mycket intressant....

tisdag 27 augusti 2013

Prima har nu även...

...bakskor!
 
 
Första gången hon är skodd bak och det gick förvånansvärt bra, måste jag säga.

måndag 26 augusti 2013

Det bästa med sensommaren...

...är inte att man äntligen får börja jobba igen (ironi), utan det är alla härliga stubbåkrar som man kan rida på!
 

torsdag 8 augusti 2013

Hästar



Jag gillar hästar. Alla hästar, stora, små, svarta, vita, bruna, prickiga, smala, tjocka... Jag gillar mina hästar och andras hästar.

Hästar kan vara missförstådda och bortskämda och ouppfostrade. Då är dom jobbiga. Tyvärr (?) kan jag inte låta bli att gilla dom ändå :-)

Jag har hållit på med hästar i hela mitt liv. Jag hoppas att jag är ganska bra på det. Jag försöker ha ett öppet sinne - jag vet att det finns så mycket jag inte kan, inte vet, och så mycket som andra kan och vet bättre än jag. Jag vet att det oftast - nästan alltid - finns mer än ett sätt att göra saker/ lösa problem på.

Ibland tappar jag självförtroendet. När en häst som "aldrig har varit några problem med i ridningen" är fullständigt rabiat när jag sitter upp. (Jo, jag pratar om Prima såklart) Ibland vill jag sluta med hästar och börja med nåt annat. Typ virkning eller knyppling eller nåt i den stilen. Men av nån anledning så går den känslan alltid över. Alltid - varenda gång!

För jag älskar hästar. <3 p="">

onsdag 7 augusti 2013

Att vara överviktig

 
Jag har i princip alltid varit överviktig. Bra, tänker ni, då är jag ju van!? Van kanske, men inte nöjd.
 
För några år sen gick jag ner 14 kilo. Det kändes bra att se siffrorna på vågen bli lägre, det kändes bra att orka mer, vilja mer, kunna mer. Varför kunde jag då inte hålla vikten när jag då trivdes så bra med det?
Inte fan vet jag.
 
Smala människor säger ofta att överviktiga tycker så synd om sig själva, det är MINSANN inte så kul att vara smal heller!
Nej, säkert inte, vi kanske ska enas om att livet inte är en dans på rosor för någon? Haha, om det ändå vore så enkelt: smal = lycklig. Jag vet det, du vet det, att lycka handlar om så mycket mer än att vara smal. Jag är faktiskt ganska lycklig fastän jag är tjock :-) Men jag hade lixom varit ännu mera lycklig om jag gick ner en del.
 
Gör det då, din lata jävel!? Jo... Det var ju det... Inte lika lätt som man kan tro. Kroppen har vant sig vid sin vikt, vill inte släppa ifrån sig så många hekto sådär utan vidare. Och när det tar emot så tar det emot på alla plan. Man vill ha resultat snabbt! (Egentligen vill man bara vakna en morgon, smal och vältränad men det kan man nog förutsätta att det inte kommer hända...) Om jag har varit ute och cyklat en timme så vill jag att vågen skall visa ett kilo mindre när jag kommer hem. Eller åtminstone ett halv kilo mindre? Ett hekto? Snälla? Nähej, det krävs lite mer än så alltså...
 
Och ja, jag tycker det är orättvist att en del kan äta chips och gräddsås varje dag utan att det syns på dem, att de sitta i soffan varje kväll och inte träna ett enda dugg och ändå vara smala, medans jag bör tänka på allt jag äter och helst motionera så svetten lackar varenda dag och fan i helvete - ändå inte vara lika smal.
 
(Märk väl att jag inte säger nåt om hälsan. Här snackar vi ytlighet och utseende ;-)

tisdag 6 augusti 2013

Ved

Men det är ju löjligt. Jag har burit ved i evigheter. Det syns knappt varken inne eller ute.
 


söndag 4 augusti 2013

fredag 2 augusti 2013

Prima kollar posten

 
...och passar på att ta en matbit från trädet bredvid ;-)