måndag 2 juni 2014

Simb Rhonda

 
Simb Rhonda heter vår travhäst. Hon står uppstallad på Visbytravet och Peters pappa Hasse har hand om den dagliga skötseln. Hon är 5 år och en snäll liten tös.
 
Nu har det varit så, att de senaste tre starterna har inte Rhonda velat ta i speciellt mycket. Hon har gått och bromsat som det heter och kommit in efter loppet med typ 80 i puls. Hon verkar inte ha ont någonstans. Spekulationerna har varit många.
 
På travhästar laboreras det generellt ganska mycket med utrustningen inför start. Man provar olika bett, benskydd, huvudlag, skor... Vi tror nu att Rhonda tycker att hennes bett är lite för skarpt, så nu skall vi gå tillbaka till det hon hade tidigare. Varför bytte ni då, undrar ni? Jo, tidigare så har Rhonda varit lite för stark och svår att hålla i loppen. Hon vill springa lite för fort med en gång och inte spara sig till spurten. Så vi bytte bett för att det skulle vara lättare att hålla henne. Resultat: Rhonda blev ill-sur och tänker inte springa fort överhuvudtaget. Så alltså - byta tillbaka och hoppas att hon kan tänka sig att springa lagom fort.
 
(Förresten, med "vi" menar jag Peter och Hasse. Jag lyssnar mest och nickar medhållande. Travutrustning är inte min starkaste sida)

Inga kommentarer: