onsdag 13 maj 2009

Saffe = Felfri men deppig



Equiterapeuten Johanna var här idag och hon var mkt nöjd med oss. Saffe var helt ok, lite spänd i låren bara så vi skall fortsätta stretcha.Han är nästan felfri, alltså. (Hon uttryckte sig inte riktigt så, men allt är fritt för tolkning...) Maddes överlinje var mkt bättre, så det var rumpan på henne som behövde fortsatt stretching och massage.
Däremot så är Saffe nu lite deprimerad och matstrejkar. Anledning: Nalle har åkt på bete och Saffe fick inte följa med.

Nalle och Omega fick åka upp till betet nu ikväll. De skall bara gå där runt 1 ½ vecka, för sen ska Omega på betäckning. Förhoppningsvis iallafall. Vi hade tänkt betäcka med Olimede... Från början hade vi inte tänkt betäcka henne i år utan låta henne gå tom, men nu gick det ju som det gick med Lillan, så då bestämde vi oss för ett nytt försök.

Iallafall, Omega och Nalle fick åka på bete. Saffe och Madde som skall föreställa tävlingshästar (Ingen tävling sen tidig oktober förra året, men snart så :-)) får hålla till godo med det lite mindre kraftiga gräset här hemma. Detta tyckte Saffe var Det Dummaste Han Hört. När jag tänkte efter så insåg jag att Saffe och Nalle aldrig har varit ifrån varandra under de 7 år som jag haft Saffe. Ojdå. Alltså varit ifrån en längre stund, menar jag. Saffe har ju varit iväg på tävlingar utan Nalle och så, och förra året så gick ju Nalle på vallen här hemma, men då kunde dom iallafall se varandra :-) Annars tror jag faktiskt inte att dom varit ifrån varandra...

Omega och Nalle däremot, brydde sig inte nämnvärt, utan tyckte det var ganska kul att komma ut på ett nytt bete. Lite att utforska och så massa mat!

I helgen hämtar vi hem Parodie. Håkan och Linda har inte riktigt tid med henne, så hon får flytta hem till oss igen. 18 juni är hon beräknad att föla. Håll tummarna för oss...

.

Inga kommentarer: