tisdag 18 augusti 2009

London

Nu är vi hemma från London igen. Måste säga att vi har haft en mkt lyckad långweekend och att London är en toppenstad! Det har varit full fart hela tiden så man var ganska trött när man kom hem, men vi har hunnit med mycket och sett mycket. Dock inte shoppat så mycket för det var svindyrt. Men några småsaker har det blivit iallafall :-)


Peter på Harrods. Man fick inte ta kort där inne, ojdå. Det var kul att se men samtidigt nästan lite löjligt. Man fick inte sitta på stolarna eller provligga sängarna. En 50 grams chokladbit kostade runt 70:- för att det stod Harrods på pappret... Men som sagt, kul ändå, det var ju jättefint där. Och några småsaker köpte vi faktiskt.



Jag på Camden Lock Market. Det var en enormt stor marknad där det såldes ungefär allt. Den här bilden är tagen utanför "The Stables", det var ett gammalt stall från 1800-talet som byggts om till butiker, restauranger och barer. Det var ett stall för 450 hästar i tre våningar, och nu var varje box omgjord till en liten butik. Coolt! Och superfina häststatyer överallt...



Peter utanför "White Tower" på Tower of London. Towern var hur stort som helst och just nu när vi var där så hade dom en utställning om Henrik VIII och det var ju lite lustigt eftersom jag just hade läst/ höll på att läsa "Den andra systern Boleyn" och "Arvet efter Anne Boleyn" av Philippa Gregory, och dom handlar om Henrik den VIII:es fruar och älskarinnor och lite sånt (Såg filmen idag - ganska kass. Böckerna - Superba) Så det blev lite extra intressant att traska runt i deras fotspår lixom. Och kolla på stupstocken där dom blev halshuggna. Brr...



Peter i Hyde Park. Vi bodde jättenära denna stora, fina park. Den var ca 4 x 1,5 km centralt i London. Folk solade, spelade fotboll, promenerade och red. Mysigt värre. Däremot så rekommenderades man att inte gå dit efter mörkrets inbrott...



Jag och Orlando Bloom :-) Mitt frikort ni vet... Detta är naturligtvis på Madame Tussauds. (Hade det varit på riktigt hade han inte sett sådär allvarlig ut när jag stod bredvid, det fattar man ju) Det var helt sjukt hur läbbigt äkta dockorna såg ut. Man fick lixom känna på dem för att vara säker :-)

Här hemma verkar allt ha flutit på ganska bra. Vi kan se ut genom fönstren igen (tack mamma för att du putsade våra fönster) och alla hästarna mår bra. Nalle hade kastat av sig sin flughuva så hans ena öga var lite infekterat, men nu har han fått salva och huva på igen så nu är det nog snart bra.
Saffe hade tappat en sko men den fick vi på fort igen och han och jag har varit ute på en tur och han uppförde sig väl. Imorgon hoppträning igen.

Nu skall jag gå ner och kramas med min man som har målat stallet idag.

.

Inga kommentarer: