lördag 16 augusti 2008

Toppenpass idag


Idag var det ju då dags för dressyrlektion för Åsa. (Åsa är bäst)
Peter åkte iväg tidigt in till stan med Madde för snabbjobb, så Saffe gick själv en stund innan jag tog in honom. Han kändes lite spänd, men ingen större fara. På väg till ridbanan var det en riktigt ruskig tjurkalv som låg i bakhåll men vi klarade oss förbi med livet i behåll. Jag var i god tid idag, eftersom det var ett tag sen vi var borta på ridbanan och vi vet alla hur Saffe kan vara då...

Red fram lite och så kom Åsa. Ingela var inte med idag men det hade ni kanske redan fattat. Vi började med att flytta undan för skänkeln på en stor ått-volt i skritt och trav, sedan flytta bakdelen på volt i skritt och trav, och så tagen bakdel på volt i skritt och så avslutade vi med lite galopparbete. Saffe var... sagolik. Han var så stadig och fin i formen, vi hittade en lugn, långsam, jämn takt i traven, han gick på tygeln i galopp och han flyttade bakdelar och bogar som aldrig förr. Hon som satt uppepå skötte sig oxå bra, när hon kommer ihåg att räta på sig... Kort sagt ett toppenpass idag, det är så roligt när det känns så. Givetvis gick han emot lite bitvis och jag tappade både det ena och det andra, men vi fick ihop det till slut och alla övningar gick super iallafall ett par gånger. Kul!

Madde har gått snabbjobb idag, hon var het sa Peter men hon hade iallafall känts fräsch. Lite svårt att känna när dom ligger på, men han tyckte nog det iallafall.
Nalle longerade jag en stund, han haaaaaatar det. Det är det absolut i särklass tristaste han vet, men han gör det. Jag tycker att det är en ganska bra motionsform när dom bara behöver röra på sig lite, men det tycker inte han...
Parodie och Omega har blivit lite led-tränade idag. Omega behöver iofs inte det, men hon får ju hänga på när vi ska byta hage såklart :-)

Peter har jobbat vidare i stallet och jag har städat hela huset. Så nu är det fint och det är skönt. Säga vad man vill om städning, men det är lättare att koppla av när det är fint runt omkring en.

.

Inga kommentarer: