fredag 19 juni 2009

I natt kom hon!





Kl 02.00 i natt gick jag upp för att kolla Parodie. Fick kuta in och hämta Peter för höll på att föla. En halvtimme senare var ett brunt stoföl fött! Lite vitt i pannan, ganska stor. Vi fick alltså vara med båda två den här gången. behövde inte hjälpa henne nånting alls, hon klarade allt så fint själv.
Problemen dök upp när det var dags att dia. Lillan fattade helt enkelt inte. Hon snuttade på allt möjligt utom det rätta. Och när man försökte hjälpa henne så spjärnade hon bara emot. Efter fyra timmar så ringde vi veterinären och frågade hur vi skulle göra. Hon sa att vi skulle mjölka ur lite och ge i nappflaska. Peter ilar hem till Håkan och Linda och lånar en nappflaska och under tiden börjar hon dia :-) Hon är inte så bra det än men nu har hon nog fattat grejen iallafall. Hade tänkt att dom skulle få gå ut nån timme nu innan vi åker på midsommarfirande, men lillan var så trött så hon ville inte resa sig. Får försöka om en liten stund igen.

Saffe var inne och hade koll hela tiden. När jag släpte ut honom i morse så sprang han bara och gnäggade så han fick gå in igen. Nu är han ute igen och den här gången gick det bättre.

.

Inga kommentarer: