söndag 21 juni 2009

Midsommar är över för denna gången

Konditionstränade Saffe på vallen idag. Höll honom i en ganska lång låg form största delen av tiden, samlade ihop honom några korta stunder. Han gick verkligen JÄTTEFINT idag. Lugn och avslappnad galopp i båda varven, kunde galoppera rakt fram på tygel (ovanligt) och gjorde fina fattningar och övergångar. Väldigt lyhörd och allmänt trevlig. Kände mig lite redo att börja hoppträna igen :-) Ska försöka få till det till nästa onsdag, alltså den 1 juli. Hoppas att Ingela känner sig redo då oxå.
Iallafall. När vi kom tillbaka hem till stallet så ANFÖLL trädgårdsslangen Saffe! Mhm, det är sant. Så han var tvungen att slita sig (och förstöra grimman) och skena ut på stora vägen (som tur var kom det inga bilar) och sen ut på vallen och sen genom ett elstaket och sen stannade han så Peter kunde ta honom. Observera att han hade dressyrsadeln på sig hela tiden. Såg lite fånigt ut. Men hästen var hel iallafall, staketet lätt att laga och allt gick bra. Nu går han stretchad och tvättad med Swede Clay på benen i hagen och käkar gräs som om ingenting hade hänt.

Lilla fölgullet är pigg och glad. Igår sov hon nästan hela tiden så jag började undra om hon inte fick i sig tillräckligt med näring (hon var ju ganska kass på att dia till en början) och att det var därför hon var matt, men idag har hon varit igång en hel del, så hon var nog bara trött igår, ute för första gången och så. Det lutar åt att hon får heta Ariel, men vi får ju inte bestämma helt...

Imorgon får vi hem Omega. Hon får åka direkt upp till betet och så får Madde komma hem. Saffe klarar att gå ensam men är ju såklart gladare med sällskap. Dessutom kan Peter köra om andan faller på, om hon är hemma. Plats finns det ju.


Nalle rund och go

Fick BTW räkningen för Saffes klinikbesök. Ingen utlandsresa på sisådär en 10 år...


Detta bandage kostade 135:-.

1 kommentar:

Patricia sa...

Hej!
Grattis till lilla fölet! Ariel är ju jättefint! Du skrev att ni inte fick bestämma helt själva, är det ägarna till pappan som också ska vara med eller? Ska ni behålla henne eller ska ni sälja henne sen?
Kram